perjantai 2. joulukuuta 2016

Toisenkin kerran (melkein) onnistuneet piparit

Tein viime vuonna pipareita vähän eri tavalla kuin ennen, ja ne onnistuivat hyvin, eivät siis venähtäneet paistossa. Eilen oli tavoitteena tehdä yhtä onnistuneesti, mutta jostain syystä vähän lipsui; pari pellillistä paistui vähän liikaa, koska en huomannut laitttaa ajastinta päälle. Viime vuonna testattu 5 minuuttia oli liikaa, nyt lopulta riitti 3,5 min (tai sitten vaan uuni oli liian kuuma).

Paraisten piparit

3 dl siirappia
4 dl sokeria
500 g margariinia
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä
4 tl neilikkaa
2 tl suolaa
4 munaa
4 tl soodaa
1 kg jauhoja

Siirappi, sokeri, mausteet ja margariini kiehautetaan, annetaan jäähtyä, lisätään muut aineet ja sekoitaan hyvin. Annetaan jäähtyä jääkaapissa yön yli, mieluiten jossain laakeassa astiassa (esim. iso vuoka) leivinpaperin päällä, niin sen käyttäminen on helpompaa.

Taikinaa kannattaa ottaa esille mahd. vähän, ettei se pehmene liikaa. Leivotaan pipareiksi (vahvuus n. 3 mm) ja paistetaan 200 asteessa 3,5 -5  minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti