tiistai 8. joulukuuta 2015

Kerrankin onnistuneet piparit

Viime vuonnakin meni täysin pieleen, venyivät uunissa muodottomiksi. Päätin kokeilla paria pikku muutosta:
  • Vanhan koulun kotitaloustunnilta saadun ja käsin kopioidun ohjeen voi heittää roskiin. Siinä ei ole edes kaikkia mausteita (meillä kotona kun ei semmoisia käytetty) mutta liikaa soodaa.
  • Ennen kiehautin vain siirapin, sokerin ja mausteet ja kaadoin ne kulhoon kylmä(hkö)n margariinin päälle, mutta nyt laitoin sen margariinin samaan kattilaan.
  • Kuumensin uunin valmiiksi, ja paistoin joka pellillisen heti kun se oli täynnä. Paistamattomat piparit eivät ehtineet "sulaa" kuumassa keittiössä.
Nyt ainakin lopputulos näytti aika hyvältä, vaikka taikina aamulla jääkaapissa olikin oudon epätasaisen näköistä. Olisi pitänyt jaksaa illalla sekoittaa tehokkaamin.


Ohjeena käytin ensimmäistä Googlen hakusanalla "Paraisten piparit" löytämää:

3 dl siirappia
4 dl sokeria
500 g margariinia
4 tl kanelia
4 tl inkivääriä
4 tl neilikkaa
2 tl suolaa
4 munaa
4 tl soodaa
1 kg jauhoja

Siirappi, sokeri, mausteet ja margariini kiehautetaan, annetaan jäähtyä, lisätään muut aineet ja sekoitaan hyvin. Annetaan jäähtyä jääkaapissa yön yli, mieluiten jossain laakeassa astiassa (esim. iso vuoka) leivinpaperin päällä, niin sen käyttäminen on helpompaa.

Taikinaa kannattaa ottaa esille mahd. vähän, ettei se pehmene liikaa. Leivotaan pipareiksi (vahvuus n. 3 mm) ja paistetaan 200 asteessa 4,5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti