torstai 2. lokakuuta 2014

Brookie

Syntymäpäivän kunniaksi piti jotain leipoa, ja netistä löytyi brookien (brownie + cookie) ohje. Tämä olisi kyllä pitänyt olla jo silloin opinnäytetyötä tehdessä kaksi vuotta sitten!

Uunivuoka noin 20x28cm tai pyöreä kakkuvuoka noin 24-27cm.

BROWNIE-TAIKINA
150g normaalisuolaista voita
125g suklaata ( tummaa- tai maitosuklaata)
2 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

Sulata paloiteltu suklaa, voi ja sokeri kattilassa. Kaada vatkausta kestävään kulhoon. Lisää munat hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (miel. teflon).

COOKIE-TAIKINA
100g normaalisuolaista voita
0,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
100g karkeaksi pilkottua suklaata/suklaahippuja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna, lisää kuivat aineet sekä paloiteltu suklaa. Nostele taikina paloina joko lusikalla tai sormin brownietaikinan päälle (saattaa peittyä kokonaan). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. Taikina saa jäädä hieman tahmeaksi eli tarttua tikkuun!

Ei niin monimutkainen valmistaa miltä kuulostaa. Onnistuikin kai melkein niin kuin piti, cookietaikinan olisi voinut levittää tasaisemmin. Mutta varoituksen sana syöjille: TODELLA MAKEA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti