torstai 10. huhtikuuta 2014

Kermakakku

Vanhaa kermaa melkein kokonainen purkki jääkaapissa; jotain siitä on tehtävä, kun en poiskaan heitä. Eli:

Kermakakku

2 dl hapanta kermaa*
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria

* Noin kolmasosa tuosta määrästä oli tällä kertaa valmista suklaakastiketta.

Sokeri ja munat olisi pitänyt vaahdottaa, mutta kiireessä vain sekoitin kaikki aineet. Paisto 175 asteessa 40-50 minuuttia.

Käytin ensimmäisen kerran jo talvella ostamaani silikonikakkuvuokaa. Siistiä jälkeä tuli, eikä pientäkään uhkaa tarttumisesta (taisin voidella vuoan vähän liikaakin; kakku oli aika kiiltävä!). Ihan hyvän makuinen kakkku, mutta "kuori" on vähän liian kova. Ehkä hitusen liian kauan uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti