torstai 12. syyskuuta 2013

Juustopekonimuffinit

Jääkaapista löytyi pekonia, joka oli tulossa vanhaksi, ja liian paljon juustoraastetta; näistä siis jotain nopeaa ja hyvää. Google-haulla löytyi Myllyn parhaiden sivulta suolaisten muffinien perusohje (http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/muffinit/suolaisten_muffinien_perusohje)/, ja sitä muuntelemalla tuli seuraava:

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
140 g pekonia pieninä paloina
160 g juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermamaitoa*
½ dl juoksevaa margariinia

Aineet vain sekaisin ja muffinivuokiin, uunissa noin 15 - 20 minuuttia 225 asteessa.

*Kermamaito on jotenkin häilyvä käsite, jolle ei ole virallista määritelmää. Yleensä sillä kai tarkoitetaan seosta, jossa on puolet maitoa ja puolet kermaa. Mutta kun noita maitoja ja kermoja on nykyisin niin monenlaisia: jos sekoittaa rasvatonta maitoa ja kahvikermaa, saa varmasti erilaisen seoksen kuin sekoittamalla täysmaitoa ja kuohukermaa!

Itse käytän mitä sattuu jääkaapista löytymään, eli rasvatonta maitoa ja ehkä tilkka (noin neljäsosa kevytkermaa), ja ihan hyvä lopputulos on aina ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti