sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Ammattitaitoinen leipuri...

...unohtaa ostaa jauhoja, kun pitäisi leipoa juhannuksenviettoon viemisiksi pullaa! Hiivan muistin ja sokerit ja kaikki muu oli kaapissa, mutta jauhoja noin puolet tarvitusta. Niin että se siitä pullasta sitten. Leivoin omena-kanelikakun sen sijaan ja kaura-ananasmuffinseja. Sitten huomasin, että ehkä nuo viimeksimainitut olisivat parhaita tuoreena eikä vasta parin päivän päästä, mutta myöhäistä sekin, kun ovat nyt valmiina.


KANELI-OMENAKAKKU

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2 dl omenasosetta

Vatkaa margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää kuivat aineet vuorotellen omenasoseen kanssa.
Paista 175 asteessa noin tunti.

KAURA-ANANASMUFFINSIT

2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 tlk ananasmurskaa liemineen (n. 220 / 140 g)

Sekoita kaikki aineet ja nostele muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti